Tawaran Biasiswa Skim Latihan Tenaga Pengajar Politeknik dan Kolej Komuniti Untuk Kursus Ijazah Luar Negara 2008/09 kini dibuka.

PERHATIANA. Calon perlu menghantar satu salinan dokumen di bawah yang telah disahkan benar sebelum tarikh di atas kepada :

Pengarah, Bahagian Latihan dan Kerjaya, Aras 4, Blok E14, Parcel E, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62604 Putrajaya :

 1. Salinan Kad Pengenalan
 2. Salinan Sijil Berhenti Persekolahan dan Surat Akuan (Testimonial)
 3. Salinan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Pelajaran Vokasional (SPMV)/STPM
 4. Salinan Diploma
 5. Salinan transkrip Diploma
 6. Salinan Keputusan MUET atau yang setara
 7. Keputusan IELTS atau TOEFL (jika ada)

B. Sila tulis SLTP LUAR NEGARA, NAMA CALON, NO KAD PENGENALAN DAN KURSUS YANG

DIPOHON di penjuru kanan BELAKANG sampul surat.

Tarikh tutup : 4 Januari 2008

Untuk keterangan lanjut sila ke SINI.

Malaysia Scholarship Search Terms:

 • skim fellowship ukm
 • skim fellowship upm
 • skim fellowship uitm 2012
 • tenaga pengajar kolej komuniti
 • tenaga pengajar muda politeknik
 • skim fellowship uitm
 • skim tenaga pengajar politeknik
 • permohonan tenaga pengajar kolej komuniti 2012

About The Author

Comments

 1. Pingback:   Biasiswa Skim Tenaga Pengajar Politeknik dan Kolej Komuniti by Education Talk

 2. Nurmardiana Md. Daut

  Tuan/Puan,

  Saya telah mendapat tawaran untuk melanjutkan perlajaran di Universiti Lancaster, UK dalam kursus MSc IT, Management and Organisational Change (ITMOC). Saya ingin memohon biasiswa daripada pihak tuan/puan. Adakah terdapat tawaran biasiswa untuk pelajar yang ingin melanjutkan perlajaran ke peringkat Master? Jika ada, apakah yang perlu saya lakukan? Bagaimanakah prosedur untuk memohon biasiswa itu?

  Jawapan daripada pihak tuan/puan amat saya hargai.

  Sekian, terima kasih.

  Yang benar,
  NURMARDIANA

 3. Ayuni

  Tuan/Puan

  Saya ingin melenjutkan pelajaran di peringkat master di dalam negara sahaja.Adakah boleh saya memohon untuk program biasiswa ini?

  Terima Kasih

  Yang benar,
  ayuni

 4. haq

  apakah syarat2 minima yang perlu saya penuhi untuk melayakkan saya mengikuti program pengajian luar negara peringkat ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan bagi skim tenaga pengajar politeknik.

 5. dalila

  saya pelajar tahun 3 perakaunan dan masih mempunyai 1 tahun lagi untuk tamat.selepas tamat pengajian saya ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat master.adakah terdapat penajaan bagi peringkat master?apakah syarat minima bagi pemohon?dan bilakah tarikh permohonan penajaan dibuka?

 6. SYED ABDUL RAZAQ B. SYED ISA

  Syed,

  Saya mempunyai 2 ijazah, satu B.A dalam Ekonomi minor Marketing dari Universiti UKM, Bangi dua B.A Syariah dari University Al-Ahgaff,Hadramaut, Yemen, adakah saya layak memohon biasiswa ini.saya ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat master.adakah terdapat penajaan bagi peringkat master?apakah syarat minima bagi pemohon?dan bilakah tarikh permohonan penajaan dibuka?

  Yang benar,

  Syed

 7. JAUHARATUD YANI AHMAD

  Tuan/Puan/Encik/Cik

  Assalamualaikum/Salam Sejahtera,

  Saya ingin melanjutkn pelajaran ke peringkat master di universiti dalam negara.Boleh kah saya memohon untuk program biasiswa ini? Apakah syarat-syarat untuk memohon? Bila kah tarikh mula dan tarikh tutup permohonan?

  Sekian, terima kasih.

  Yang Benar,
  Yani

 8. wan

  Tuan/Puan/Encik/Cik

  Saya telah memohon biasiswa skim tenaga pengajar anjuran kementerian ini dan telah dapat ujian bertulis yang akan dijalankan tak lama lagi. Bagaimanakah bentuk soalan ujian bertulis tersebut? Boleh terangkan secara ringkas atau jelas?
  Terima kasih..

 9. wan

  saya harap pihak tuan dapat berikan penerangan ringkas mengenai ujian bertulis tersebut. Terima kasih.

 10. ahmad nazri rahim

  i am tesl student in uitm. i am already at degree level. can i still apply for this particular scholarship? i did my pre degree tesl in uitm kuantan. can i use it instead of diploma transcript.your cooperation is really appreaciated.tq

 11. Hazlina

  Assalamualaikum wbt. I am the second year student of Business And Management in Legenda Education Group College. I will end my Higher National Diploma in the year 2010. I would like to pursue my study in the same field at United Kingdom as my current CGPA is 3.86. What are the requirement needed and to whom should I refer too???

 12. kami

  saya adalah pelajar tahun 2 ijazah pendidikan matematik di ukm..adakah saya boleh memohon biasiswa ini? blakah tarikh permohonan bagi tahun 2009 akan dibuka?

 13. Airul

  Saya mempunyai Ijazah Pertama Bsc (mechatronic) (UM) dan Master dalam bidang sama (medical engineering) (UM) Saya berhasrat menyambung ke peringkat doctorate. Bagaimana saya boleh mendapat peluang ini?

 14. hunny

  saya sedang buat ijazah pendidikan kh di u tempatan.. boleh tak saya nak mohon biasiswa ini?
  macam maner?

 15. vanie

  saya mempunyai ijazah dalam pengurusan perniagaan BBA(HONS) dari universiti utara malaysia(UUM). saya ingin memohon untuk biasiswa ini.bilakah tarikh permohonan bagi tahun 2009?

 16. nadia

  saya mempunyai ijazah dalam pentadbiran perniagaan BBA(HONS) dari uitm. saya ingin memohon untuk biasiswa ini.bilakah tarikh permohonan bagi tahun 2009?

 17. Cik Yan

  Assalamualaikum

  Saya adalah bekas pelajar University Of Portsmouth 1995-1997 dan sekarang mengajar di Politeknik.

  Sekiranya saya ingin memohon biasiswa SLTP Luar Negara sesi 2009/2010 untuk menyambung pelajaran Master di U.K perlukah saya mengambil IELTS lagi.

 18. mohammed izmir

  saya berumur 27 dan akan menduduki peperiksaan spm pada bulan noyember 2009. saya ingin menyambung pelajaran dalam bidang undang2 di universiti luar negara. apakah syarat2 yang diperlukan untuk memohon biasiswa ini?

 19. faizzie

  saya ingin bertanya bilakah permohonan biasiswa SLTP 2009/2010 akan dibuka.?seperti yang pernah di buat pada bulan jun 2008.

 20. rohazlida

  sy nk tnye ble sltp sesi 2010 akn dibuka??
  sy ing memhon biasiswa ini pd tahun ini.sy pelajar dlm bidang sains gunaan majoring in microbiology UM….

 21. kimi

  saya menpunyai diploma dalam kejuruteraan mekanikal automotif, telah bekerja dalam bidang industri selama 4 tahun dan ingin melanjutkan pelajaran menerusi skim pjj di oum piringkat ijazah. adakah saya layak memohon

 22. cunni

  hi..sy nk tny..ade x biasiswa bagi meneruskan bidang master sy dlm bidang pendidikan kejuruteraan elektrik??tanx..